keskiviikko 30. maaliskuuta 2016


  Mihin taide pyrkii?
Katsottuamme videon “What is art for” saimme selville mihin taide pyrkii ja miten se siinä onnistuu.

Taide pitää meidät toiveikkaana. Taiteessa kuvataan usein kauniita ja hyviä asioita, taiteen avulla pyritään sivuuttamaan maailman epäkohdat. Sen avulla pystytään unelmoida, haaveilla ja toteuttaa itseään. Ihmiset haluavat usein nähdä kauniita asioita ja taide antaa siihen mahdollisuuden.
Se saa meidät tuntemaan itsemme vähemmän yksinäiseksi. Taiteen avulla pystyy ilmaisemaan sellaisia tunteita mitä emme sanoin pysty, kuten surua tai tuskaa ja vihaa. Taide voi olla surullista meitä varten tai meidän kanssamme. Sen avulla saamme surun näkyville ja helpotusta huonoon oloon. Taiteen avulla voi oppia, että suru ei ole välttämättä huono asia, vaan osa elämää. Se muistuttaa meitä, että elämässä on myös epämiellyttäviä tunteita ja se opettaa meitä elämään niiden kanssa.
Taide tasapainottaa meitä. Taide täydentää meidän puutteita ja saa meidät ymmärtämään, ettei kukaan ole täydellinen. Ihmiset etsivät taiteen avulla asioita joita heidän elämästään saattaa puuttua, esim. draamaa, onnellisuutta ja mysteereitä. Taide täydentää meitä ja sen avulla voi tajuta mitä itsestämme puuttuu.  
Taide auttaa meitä kunnioittamaan asioita. Taiteilijat tekevät arkisista ja normaaleista asioista kauniita ja houkuttelevia ja osoittaa ettei pelkästään julkisuuden hahmot ole ihailemisen arvoisia. Taide rikkoo median antamien kauneusihanteita ja paineita olla täydellinen. Taide vie meidän huomion kauniisiin arkisiin asioihin. Taidetta on kaikkialla. Taide tuo ilmi sen mikää on oikeasti tärkeää.
Taide on propagandaa jolla on oikeasti väliä. Se rohkaisee sinua taistelemaan jonkun asian puolesta ja antaa rohkeutta pysymään periaatteissasi. Taiteella voi tuoda huonompi osaisten aseman esiin ja ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.


KU1: Ilona ja Pihla





What is art for?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti